Tänään oli mitä normaalein ja rauhallisin päivä Sturm Amoralissa. Porukkaa ei rampannut niin paljon kuin pahimpina päivinä ja sain keskittyä täysin tallin omiin asioihin ja päivärutiiniini.

Aloitin metsälenkillä Raging Machinella, joka oli talvesta aivan törrellään, mutta pysyi hallinnassa kuten aina. Tachi rakastaa talvea ja täten maastolenkki teki sille terää ja se nautti täysin siemauksin laukka pyrähdyksistämme syvissäkin hangissa. Tachi on ihana hevonen, jo siitä, että se on hieman erikoisemman rotuinen eikä kenen tahansa käsiteltävissä, mutta myös siitä, kun se on erittäin vahva ja sinnikäs jo alkuperänsä takia. Tachi jaksaisi varmaan porhaltaa syvässä lumessa pitkäänkin ilman hengästymistä, mitä nyt siitä saa käsitystä kun olemme monesti laukanneet pitkiä peltotaipaleita 40cm lumikinoksissa ilman hengästyksen puhahdustakaan (paitsi minulta ='D).

Tachin lenkin jälkeen oli tasapainotukseksi koulutreenit maneesissa Nerolla, joka uhkui energiaa, mutta oli normaaliakin hellyydenkipeämpi joten harjaustuokio venyi ihan reilusti. Ei sitä nallekarhua pysty vastustamaan kun se katsoo nappisilmillään ja toivoo haleja ja rapsutuksia tuuhean harjansa peittämään kaulaan. Nero kasvattaa talvisin myös aivan ihanan talvikarvan joka on varmasti yli 3cm paksu, jotkut tallitytöt vitsailevat sen kasvattavan jo melkein pahemman talvikarvan kuin Little Bohemian, joka on tallimme Dartmoorponi julkkis tuuhean niin talvi- kuin kesäkarvansa johdosta. 
Nero on talvella siis nallekarhuakin nallekarhumpi.
Koulutreenit sujuivat tuttuun tapaansa moitteettomasti, teimme paljon kiemuroita ja kaamuroita, sekä siirtymisiä, jotka valpastuttivat Neron äärimmilleen. Nero työskenteli upeasti koko vähän yli tunnin pituisen treenin, enkä voinut kuin kehua sitä päästessämme tallille.

Seuraavaksi oli päivän estehyppelyt Radin kanssa. Se oli hieman säikkynä tänään ja harjatessa se kuulosteli todella tarkkaan jokaista kolahdusta käytävällä, onneksi puheeni rauhoitti sitä sen verran, että pääsimme ongelmitta maneesille. Olin käynyt Neron tuotuani kokoamassa esteitä välille 100 ja 140cm.
Lämmittelyn jälkeen Radi rauhoittui ja rentoutui, jolloin se alkoi työskennellä hyvin ja kuunteli apujani hienosti. Radi hyppäsi myös upeasti, sillä onhan esteet sen suosikki laji. Viimeisinä esteinä loikimme 140cm esteitä, jotka suoriutui hienosti, vaikkakin vähän epäröintiä tapahtui tukevammalla okserilla. Kuitenkin selvisimme pudotuksitta, kun lukuun ei oteta heiluvia puomeja... 
Radikin sai suuret kiitokset ja pääsi muiden tapaan laitumelle riekkumaan ja päiväheiniä nauttimaan.

Loppu päivän vietinkin karsinoita siivoillen ja hevosten iltaruokia valmistellen. Onneksi apunani on tallityttöjä jotka auttavat lähes kaikessa, enkä tiedä miten pärjäisin ilman heitä, eli muistetaan heitä täälläkin. Kiitos jokaiselle teistä! =)

Iltaan mennessä olinkin avustuksella saanut karsinat siivottua ja oli aika hakea hevoset sisälle pakkasten kiristyessä. Iltaruoat jaettiin rauhassa ja talli suljettiin tyytyväisen rouskutuksen saattelemana.

Todetaan tähän loppuun vaikka, että olipa hieno tähti taivas ja täysikuu!