Heipsan,

Nyt olen tullut siihen tulokseen, että tykkään kirjoittaa, mutta en saa sitä aikaiseksi itse tallin sivuille vaan sen pitäisi juuri olla blogi, joten tässä se nyt on! Sturm Amoralin oma blogi.

Viime aikoina on tapahtunut paljon ja tekee varmaan ihan hyvää itsellenikin kerrata asiat. Vai käytäisiinkö koko tallin elämänkerta pääpiirteittäin läpi? Tehdäänpä niin.

Sturm Amoralin taival alkoi 17.1.2009 jo pidemmän suunnittelun jälkeen. Itse olen pitänyt jo monia virtuaalitalleja aikoinaan, harrastus alkoi kokonaan suunnilleen vuonna 2003. Muistelen edelleen lämmöllä niitä päiviä, sillä vielä silloin touhu oli hieman erilaista...
Kuitenkin, Sturm Amoralin alku oli hidas, mutta varma. Tiesin tarkalleen mitä halusin tallilta ja varmoin ottein etenin sitä kohti.

Ensin Sturm Amoral toimi hiljaisesti sen enempiä itseään toitotellen ja tapahtumia järjestellen, vaan mainostelin hiljakseen ja hoitajia ilmestyi muutama. Olin oikeastaan tyytyväinen ettei tullut hoitaja rynnäkköä, sillä muistan mitä hirvityksen kauhistusta se aika oli, jolloin ensimmäisellä virtuaalitallillani oli joka ikisellä hevosella hoitaja (eli lähemmäs 50 hoitajaa...) ja jokainen kirjoitti ahkerasti ja usein ja pitkästi... Tietenkin tuosta olin iloinen, mutta oli se rankkaa ja nykyään tyydyn vähempään hoitokapasiteettiin.
Eli alussa Sturm Amoralissa oli hoitaja toimintaa johon koko tallin toiminta oikeastaan nojasi, kisoja ruvettiin myöhemmin järjestämään enemmän ja välillä vähemmän. Hoitajat vaihtuivat ja tuli pysyvämpi hoitajapiiri joka piti myös keskenään yhtä.
Tulipa sitä järjestettyä hoitajille omaakin toimintaa mm. talvimaasto joka oli oikein onnistunut ja siitä jäi positiivinen mieli, että "Hei näitähän kannattaa järjestää!".

Myöhemmin tuon innoittamana päätin järjestää suurimman tapahtuman ikinä mitä virtuaalitalleillani ollaan nähty. Nimittäin Reason to Shine -show järjestettiin juhlistamaan Sturm Amoralin 1-vuotis syntymäpäivää.
Tapahtumaan saatiin paljon osallistujia ja kaikki esiintyjä paikat saatiin täytettyä ja katsojiakin oli... Enemmän kuin osasin toivoa!
Esitykset olivat toinen toistaan upeampia ja vieraileva esiintyjä saakoon kunniamaininnan esityksestään!
Shown aikana silmäteräni Northern Perfection sai myös vihdoin kaipaamansa tähti hetken. Upea ori Nero on seurannut minua koko pitkän virtuaalitaipaleeni, mutta vasta Sturm Amoraliin saapuessaan se pääsi oikeaan asemaansa. Nerosta voisi tehdä ihan oman lukunsa joskus, joten jääkööt tämä tarina Nerosta tällä kertaa tähän.

Show'n jälkeen tallin toiminta alkoi taas tasaantua ja vähitellen huomasin, että hoitajat alkavat hiipua ja alkoi tulla päiviä jolloin ei ollut viestin viestiä vieraskirjoissa (joita normaalisti oli vähintään muutama päivittäin).
Tallin oma toiminta, nimittäin kasvatus kukoisti tuolloin täydessä kukassa ja varsoja syntyi tiuhaan tahtiin. Olenkin tänä päivänä ylpeä kasvattilistastamme ja itse kasvateista, jotka tuovat vielä mainetta ja kunniaa tallillemme joku päivä. Ja vaikkeivät toisi ovat ne silti yhtä rakkaita kaikki.

Vähitellen aloin taipua sille linjalle, että tallin olisi paras haihtua... Ainakin joksikin aikaa ja vielä loppu talvesta talli oli jonkin moisella tauolla, jolloin harkitsin kyllä sen kokonaan hävittämistä muiden näkyviltä, jättäen sen täysin itselleni, pois yleisöltä.
Toisin kuitenkin kävi, sillä tiesin että haluaisin vielä kuitenkin pitää tallin kunnon toiminnassa ja tulisihan kasvatustoiminnasta vaikeampaa piilotetulla tallilla.

Palasimme takaisin virtuaalimaailman tietoisuuteen, mutta ilman hoitajatoimintaa täysin jalostukseen ja kisaamiseen painottuen. Talli uudistui täysin, ulkoasu vaihtui, sivuja uudistettiin ja päivitettiin taas ajan tasalle, kasvatusroduille tehtiin omat sivut sivujen selkeyttämiseksi.
Totesin erittäin nopeasti, että tämä on juuri oikea toiminta tapa meille ja jatkoimme sitten täysin ilman hoitajia.

Myöhemmin tuli aika jolloin talli joutui hiljaiselolle, omistajan IRL-elämän muutosten takia. Talli oli kuitenkin koko ajan toiminnassa omalla painollaan.
Ja kun oma elämä taas tasaantui oli into kasvanut taas muutamia asteita ja jaksettiin porhaltaa täysillä uusiin tuuliin.
Tein kunnollisia suunnitelmia kasvatusta varten ja valitsin hevoset joilla kisataan kunnolla tiettynä kautena. Nämä olivat hyviä päätöksiä ja sain kaiken toimimaan juuri toiveitteni mukaan.

Tänä päivänä elämme edelleen Sturm Amoralin kulta-aikaa ja kasvatus kukoistaa, sekä kisoissa kierretään ahkerasti.
Foorumeiden kautta olemme olleet yhteydessä ulkomaailmaan ja uusia hevosia on ostettu kannan kartoittamiseen ja uuden veren tuomiseen kasvatukseen.
Tallillemme saapui muunmuassa pari mini hevosta, falabella ja miniature horse Groveyard's Gold-Ghost ja Snapdragon, new forest ori Rotvallin Calix, hurmaavat islantilaiset nuoret Dimma frá Drómundur, Ljufa frá Drómundur, Fjödur frá Drómundur, Galdur frá Drómundur, Beinir frá Ljóma ja Trítla frá Ljóma. Ja jalostuksessa olemme käyttäneet muiden tallien hevosia paljolti. Jopa Ionicilta saatiin upea Pintabian tamma meidän StAm Radical Burning Heartille. Niiden upea Jazz Heart Ion varsa on ensimmäinen Ionicin kasvatti tallissamme ja tämä on aika hienoa jos saan sanoa! Olen jo virtuaalimaailma elämäni alusta seuraillut vaivihkaa Ionicia, mutta en alussa sitä pitänyt minään niin upeana kuin nykyään.

Sturm Amoral kukoistaa siis juuri tälläkin hetkellä ja tulevaisuus näyttää kirkkaalta. Varsoja syntyy vielä lähi päivinäkin ja pitäisi olla tulossa muutamia tuonti hevosiakin. Islanninhevosten kasvatus pääsee käyntiin ja tinker kanta tulee kasvamaan. Neron varsoja tullaan pian näkemään näyttelyissä ja kisakentillä entistä tiuhempaan. Ja uusi silmäterä, StAm Radical Burning Heart pääsee kisaputkeensa ja joku päivä senkin jälkeläiset tulevat olemaan kisakenttien kauhuja vastakilpailijoille. 
Shetlanninponeja sekä Miniatyyrejä olisi myös tarkoitus aktivoida niin kisakentillä kuin jalostuksessa, ja shetlanninponeille tullaan etsimään vierailta talleilta verta linjoihimme.

Paljon on siis tuleva tapahtumaan ja paljon on tapahtunut, eikä tuossa ollut edes kaikki! Suosittelen siis pysymään mukanamme ja varsinkin jos olet kiinnostunut itse tallin toiminnasta kannatan tarkempaa perehtymistä Sturm Amoralin toiminta -sivuun.

Tässä oli ensimmäinen kirjaus blogiin ja näitä tulee olemaan aika tiuhaan, jotta tallin toiminta alkaisi näkyä enemmän ja saan tehdä sitä mistä tykkään, kirjoittaa. Ja mikä parasta kirjoittaa unelmasta jota elän, mutta virtuaalisesti.

~ Hevy